Faniteosten lunastaminen automatisoidun Open Doors -tuonnin jälkeen

Jos teoksesi on tuotu Archive of Our Own – AO3:een (Oma arkisto), saatat olla saanut sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään lunastamaan tai poistamaan teoksesi linkkiä klikkaamalla. Tässä tutoriaalissa listataan linkistä aukeavalla lunastussivulla olevat vaihtoehdot, ja annetaan lisätietoja asiasta.

Huom! Valitsemasi vaihtoehto pätee KAIKKIIN lunastussähköpostissa mainittuihin teoksiin, vaikka niistä kaikki eivät heti näkyisikään auenneella sivulla.

Tuotujen teosten lunastaminen

Arkisto, jossa on teoksiasi, on siirretty AO3:een. Kerro meille, mitä haluat teoksillesi tehtävän. Jos et tee mitään, teokset pysyvät yhteydessä arkistonhoitajan tiliin.

Mikäli haluat muokata teoksia, tai käsitellä niitä yksilöllisesti etkä ryhmänä, lunasta ne ensin. Voit sen jälkeen käyttää Edit Works (Muokkaa teoksia) -toimintoa henkilökohtaisella AO3-kotisivullasi luopuaksesi teoksistasi, tai poistaaksesi tai muokataksesi niitä, joko yksittäin tai ryhmissä. (Voit halutessasi poistaa tilisi muokkaamisen jälkeen.)

Jos haluat käydä läpi teoksesi ennen päätöksen tekemistä, mutta sinulla ei ole AO3-tiliä, ota yhteyttä Open Doors (Avoimet ovet) -komiteaan ja kerro meille nimimerkkisi ja teoksesi tai teostesi nimet, niin lähetämme sinulle kopion.

Lunasta kaikki teokset

Tässä kohtaa ilmestyvät teksti ja painike ovat erinäköiset riippuen siitä oletko kyseisellä hetkellä kirjautunut sisään AO3-tilillesi vai et.

Mikäli olet kirjautunut sisään, tekstissä lukee:

Lunasta teoksesi sille tilille, jolle olet kirjautunut. Mikäli haluat lunastaa teokset eri tilille (tai luoda uuden tilin niiden lunastamista varten), kirjaudu ensin ulos ja lataa tämä sivu uudelleen.

Painikkeen teksti: Add these works to my currently-logged-in account (Lisää nämä teokset tilille, jolle olen parhaillaan kirjautunut sisään)

Button text: Add these works to my currently-logged-in account

Painikkeen alla pitäisi olla lista kaikista tuoduista teoksista, jotka on julkaistu sähköpostiosoitettasi käyttämällä. Klikkaamalla ”Add these works to my currently-logged-in account” -painiketta lisäät kaikki listatut teokset AO3-tilille, jolle olet kirjautunut sisään.

Mikäli et ole kirjautunut sisään, tekstissä lukee:

Kutsumme sinut liittymään betassa olevalle sivustollemme ja luomaan tilin! Teokset lisätään automaattisesti tilillesi, jolloin pystyt hallinnoimaan niitä täysin.

Mikäli sinulla on jo tili arkistoomme, kirjaudu sisään ja lataa tämä sivu uudelleen, niin luovutamme teokset sinulle.

Painikkeen teksti: Sign me up and give me my works! Yay! (Luo minulle tili ja luovuta teokseni! Jee!)

Button text: Sign me up and give me my works! Yay!

Painikkeen alla pitäisi olla lista kaikista tuoduista teoksista, jotka on julkaistu sähköpostiosoitettasi käyttämällä. Painamalla ”Sign me up and give me my works! Yay!” -painiketta aktivoit kutsun AO3:een, jolloin voit luoda itsellesi AO3-käyttäjätilin. Kaikki listatut teokset lisätään tilillesi heti kun olet luonut sen.

Muita vaihtoehtoja

Toiminnot

Jätä teokseni arkistonhoitajan haltuun.

Tämä vaihtoehto tarkoittaa, ettei mikään muutu. Teoksesi jää AO3:een, sen kirjoittajaksi mainitaan nimimerkki, jota käytit tuodussa arkistossa, ja se pysyy yhteydessä tuodun arkiston arkistonhoitajan tiliin. Tämä vaihtoehto sallii sinun muuttaa mieltäsi myöhemmin.

Luovu teoksistani ja poista sähköpostiosoitteeni niiden yhteydestä, mutta jätä ne nimiini.Lisätietoja saat luopuminen UKK:sta

Tämä vaihtoehto luovuttaa kaikki teoksesi AO3 Orphan account -tilille, etkä saa niistä enää ilmoituksia. Niiden kirjoittajaksi mainitaan nimimerkki, jota käytit tuodussa arkistossa, eikä niitä voi sen jälkeen muokata sinä tai kukaan muukaan. Tarkistathan ensin, ettei teoksessa ole tunnistamista helpottavia yksityiskohtia, jotka haluaisit poistaa. Lunasta teos ylläolevien ohjeiden mukaan mikäli haluat muokata sitä, tai ota yhteyttä Open Doors -komiteaan pyytääksesi tietyn tekstikatkelman poistoa, ja sitten teoksen luovuttamista niin, että se jää vanhan nimimerkkisi kirjoittamaksi.

Luovuta teokseni AO3 orphan_account -tilille niin, että sen yhteydestä poistetaan sekä nimeni että sähköpostiosoitteeni.

Tämä vaihtoehto luovuttaa kaikki tuodut teoksesi AO3 Orphan account -tilille, etkä saa niistä enää ilmoituksia. Ne kirjataan orphan_account -nimimerkin kirjoittamiksi, eikä niitä voi sen jälkeen muokata sinä eikä kukaan muukaan. Tarkistathan ensin, ettei teoksessa ole tunnistamista helpottavia yksityiskohtia, jotka haluaisit poistaa. Lunasta teos ylläolevien ohjeiden mukaan mikäli haluaisit muokata sitä, tai ota yhteyttä Open Doors -komiteaan pyytääksesi tietyn tekstikatkelman poistoa, ja sitten teoksen luovuttamista niin, että nimimerkkisi poistetaan sen yhteydestä.

Poista kaikki teokseni AO3:sta kokonaan.

Tämä vaihtoehto poistaa kaikki listassa olevat tuodut teokset AO3:sta.

Älä tuo tämän jälkeen töitä tästä sähköpostiosoitteesta.

Tämä vaihtoehto estää (tulevaisuudessa) kaikkien sellaisten teosten tuomisen muista arkistoista, jotka on julkaistu samaa sähköpostiosoitetta käyttäen.

Ilmoitukset

Älä ilmoita minulle sähköpostitse tulevaisuudessa, kun tällä sähköpostiosoitteella julkaistuja teoksia tuodaan.

Tämä vaihtoehto estää sähköposti-ilmoitukset, jotka yleensä lähetetään, kun työ tuodaan AO3:een.

Tärkeää: Jos valitset ”Do not email me in future” (Älä ilmoita minulle sähköpostitse tulevaisuudessa), mutta et valitse ”Do not import works” (Älä tuo töitäni), töitä saatetaan tuoda ilman, että saat niistä ilmoitusta. Jos et halua, että näin käy, estä sähköposti-ilmoitusten lisäksi myös teosten tuominen.

Tämä huomio selittää yllä olevan vaihtoehdon.