Fanwerken Claimen Na een Automatische Open Deuren Import

Als jouw werken zijn geïmporteerd naar het Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief), dan heb je mogelijk een e-mail ontvangen waarin je wordt gevraagd om op een link te klikken om je werken te claimen of verwijderen. Deze tutorial geeft een overzicht van de opties die je hebt op de claim-pagina als je de link opent, en geeft verdere uitleg.

Let op: elke optie die je selecteert zal worden toegepast op ALLE werken die in de claim e-mail worden genoemd, zelfs als ze niet meteen allemaal zichtbaar zijn op deze pagina.

Jouw Geïmporteerde Werken Claimen

Een archief waar een aantal van jouw werken zich bevonden is verplaatst naar het AO3. Laat ons weten wat je wilt dat wij met jouw werken doen. Als je niets doet zullen de werken gelinkt blijven aan het archivist account.

Als je de werken wilt bewerken of verschillende werken apart wilt verwerken, claim de werken dan eerst. Je kan dan de Edit Works (Bewerk Werken) feature op jouw persoonlijke AO3 homepagina gebruiken om de werken te verlaten, te verwijderen, of om ze allemaal tegelijk of individueel te bewerken. (Je kan het account verwijderen als je dit wenst na het bewerken.)

Als je eerst je werken wilt bekijken voor je een besluit maakt, maar geen AO3-account hebt, neem dan contact op met Open Doors (Open Deuren) met jouw pseud en de titels van je werk(en) en we zullen je een kopie toesturen.

Claim Alle Werken

De tekst en knop die in deze sectie verschijnen zullen verschillen, afhankelijk van of je al dan niet bent ingelogd in een AO3-account.

Als je ingelogd bent, zal er staan:

Claim jouw werken met je ingelogde account. Als je deze werken onder een ander account wilt claimen (of een nieuw account wilt aanmaken om ze te claimen), log uit en ververs eerst deze pagina.

Knop tekst: Add these works to my currently-logged-in account (Voeg deze werken toe aan mijn huidige ingelogde account)

Knop tekst: Voeg deze werken toe aan mijn huidige ingelogde account

Onder de knop staat een lijst met alle werken die zijn geïmporteerd uit naam van jouw e-mailadres. Klikken op de “Add these works to my currently-logged-in account” (Voeg deze werken toe aan mijn huidige ingelogde account) zal al deze werken toevoegen aan het AO3-account waarmee je momenteel bent ingelogd.

Als je niet bent ingelogd, zal er staan:

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze beta en een account aan te maken! De werken zullen automatisch worden toegevoegd aan jouw account en je hebt dan de volledige controle over deze werken.

Als je al een archief account hebt, log dan in en ververs deze pagina, we zullen dan de werken aan jou toewijzen.

Knop tekst: Sign me up and give me my works! Yay! (Meld me aan en geef me mijn werken! Yay!)

Knop tekst: Meld me aan en geef me mijn werken! Yay!

Onder de knop staat een lijst met alle werken die zijn geïmporteerd uit naam van jouw e-mailadres. Klikken op de “Sign me up and give me my works! Yay!” knop zal een AO3 uitnodiging activeren en daarmee kan je een AO3-account aanmaken. Alle opgesomde werken zullen worden toegevoegd aan jouw nieuwe AO3-account zodra je klaar bent met het aanmaken van het account.

Overige Opties

Acties

Laat mijn werken in de zorg van de archivist.

Deze optie betekent dat niets veranderd. Jouw werken blijven op het AO3, toegekend aan de pseud die je gebruikte op het geïmporteerde archief, gekoppeld aan het account van de archivist van het geïmporteerde archief. Deze optie behoudt de mogelijkheid om later van gedachten te veranderen.

Verlaat mijn werken en haal de verwijzingen naar mijn e-mailadres weg, maar behoudt mijn naamGa naar de Verlaten FAQ

Deze optie wijst al jouw werken toe aan het AO3 Orphan_account, en je zal hier geen notificaties meer voor krijgen. Het zal worden toegekend aan de pseud die je gebruikte op het geïmporteerde archief, en daarna kan het niet meer worden bewerkt door jou of iemand anders. Controleer het werk eerst, om na te gaan of er identificerende informatie in het werk staat dat je wilt verwijderen. Claim de werken met gebruik van bovenstaande optie als je het wilt bewerken, of neem contact op met Open Doors om te vragen of specifieke tekst verwijderd kan worden en daarna verlaten, met behoud van jouw naam.

Wijs mijn werken toe aan het AO3 orphan_account (account voor verlaten werken), en verwijder zowel mijn naam als e-mailadres.

Deze optie wijst al jouw werken toe aan het AO3 Orphan_account, en je zal hier geen notificaties meer voor krijgen. Het zal alleen worden toegekend aan de orphan_account pseud, en daarna kan het niet meer worden bewerkt door jou of iemand anders. Controleer het werk eerst, om na te gaan of er identificerende informatie in het werk staat dat je wilt verwijderen. Claim de werken met gebruik van bovenstaande optie als je het wilt bewerken, of neem contact op met Open Doors om te vragen of specifieke tekst verwijderd kan worden en daarna verlaten, waarbij jouw naam wordt verwijderd.

Verwijder mijn werken volledig van het AO3.

Deze optie zal alle geïmporteerde werken die worden getoond van het AO3 verwijderen.

Importeer vanaf nu geen werken meer met dit e-mailadres.

Deze optie voorkomt dat er in de toekomst geen werken met dit e-mailadres van andere archieven automatisch worden geïmporteerd.

Notificaties

Stuur me in de toekomst geen e-mails meer wanneer werken worden geïmporteerd die gelinkt zijn aan dit e-mailadres.

Deze optie zal de notificatie e-mails uitschakelen die normaal gesproken worden gestuurd wanneer een werk wordt geïmporteerd.

Belangrijk: Als je “Do not email me in future” (Mail me niet meer in de toekomst) aanvinkt, maar niet “Do not import works” (Importeer geen werken), dan kunnen werken worden geïmporteerd zonder jou hiervan op de hoogte te stellen. Als dit niet is wat je wilt, zet dan zowel het importeren als het versturen van de e-mails uit.

Deze notitie verklaart bovenstaande optie.