Otomatik Open Doors içe aktarma işlemi sonrası hayran eserlerine ulaşmak

Eğer işleriniz Archive of Our Own – AO3 (Kendimize Ait Bir Arşiv)’e aktarılmışsa, çalışmalarınızı buradan kaldırmak veya ulaşmak için tıklayabileceğiniz bir linkin olduğu bir e-mail almış olabilirsiniz Burada linkin açacak olduğu talep sayfasında varolan seçenekler listelendiği gibi size ilave açıklamalar da verilmektedir.

Lütfen dikkat edin: Tercih edeceğiniz seçenek sayfada sadece bazıları görülebilir olsa dahi talep e-mailinde listelenmiş olan TÜM çalışmalara anında uygulanacaktır.

Aktarılmış işlerinize ulaşmak

Sizin bazı çalışmanızın(larınızın) yer aldığı bir arşiv AO3’e taşınmıştır. Lütfen çalışmalarınızla ne yapmak istediğinizi bize belirtin. Eğer hiçbir şey yapmazsanız çalışma(lar) arşiv hesabına bağlı kalır.

Eğer çalışma(larınızı) düzenlemek veya başka çalışmalarınızla ayrı şeyler yapmak isterseniz, önce onları talep edin. Sonra Edit Works (Çalışmaları Düzenle ) özelliğini kullanarak grup halinde veya tek tek kişisel AO3 sayfanızdan terk edebilir,silebilir,veya düzenleyebilirsiniz. (Düzenledikten sonra isterseniz hesabı silebilirsiniz.)

Bir karar vermeden önce çalışmanıza(larınıza) bir kez daha bakmak isterseniz ama AO3 hesabınız yoksa, Rumuzun ve çalışmanızın(larınızın) isimleriyle Open Doors (Açık Kapılar) ile iletişime geçersenizsize bir kopyasını gönderebiliriz.

Tüm Çalışmalara Ulaşmak

Bu bölümde metin ve tuş şu anda bir AO3 hesabına giriş yapıp yapmadığınıza göre farklı olacaktır.

Eğer giriş yaptıysanız,şöyle diyecektir:

Çalışmalarınıza giriş yaptığınız hesapla ulaşın. Eğer bu çalışmalarınıza başka bir hesapla (veya yeni bir hesap açarak) ulaşmak isterseniz önce çıkış yapın ve sayfayı yenileyin.

Tuş yazısı: Add these works to my currently-logged-in account (Çalışmaları şu an giriş yaptığım hesabıma ekle)

Tuş yazısı: Çalışmaları şu an giriş yaptığım hesabıma ekle

Tuşun altında e-mail adresiniz adına aktarılmış tüm çalışmaların bir listesi olmalıdır. “Add these works to my currently-logged-in account” tuşuna basarsanız tüm bu çalışmalar giriş yaptığınız AO3 hesabınıza eklenir.

Eğer halihazırda giriş yapmadıysanız; şöyle diyecektir:

Sizi betamıza katılmaya ve bir hesap açmaya davet ediyoruz! Çalışmalar hesabınıza otomatik olarak eklenecek ve üzerlerinde tam kontrolünüz olacak.

Eğer halihazırda bir arşiv hesabınız varsa giriş yapın ve sayfayı tekrar yükleyin,biz size çalışmalarınızı yönlendireceğiz.

Tuş yazısı: Sign me up and give me my works! Yay! (Beni giriş yap ve çalışmalarımı bana ver! Yaşasın!)

Tuş yazısı: Beni giriş yap ve çalışmalarımı bana ver! Yaşasın!

Tuşun altında e-mail adresiniz adına aktarılmış tüm çalışmalarınızın bir listesi olmalıdır. “Sign me up and give me my works! Yay!” tuşuna tıkladığınızda tuş bir AO3 daveti aktive edecektir ve AO3 hesabı yaratmanıza izin verecektir. AO3 hesabınızı yarattığınız anda tüm listelenmiş çalışmalarınız Yeni AO3 hesabınıza eklenecektir.

Diğer Seçenekler

Eylemler

Çalışmalarımı arşivistin bakımına bırakın.

Bu seçenek hiçbir şey değişmeyecek demektir. Çalışmalarınız AO3’te aktarılmış arşivde kullandığınız rumuz ile aktarılan arşivin arşivci hesabına eklenecektir. Bu seçenek daha sonra fikrinizi değiştirecek olduğunuz takdirde geri dönmenize izin verir.

Çalışmalarımı terk et ve email hesabımı onlardan çıkar ama ismim kalsın.
Terk Etmek Sıkça Sorulan Sorular

Bu seçenek tüm çalışmalarınızıAO3 Terk Edilmiş hesabına aktarır ve bundan sonra bunlar için bildirim almazsınız.Aktarılan arşivde kullandığınız rumuza bağlı olacak, ne sizin ne de başkası tarafından düzenlenemeyecektir.
Lütfen önce kaldırmak isteyeceğiniz herhangi bir tanımlayıcı bilgi olup olmadığını kontrol edin.Eğer düzenlemek isterseniz, yukarıdaki seçeneği kullanarak çalışmalarınıza ulaşın, veya Open Doors ile belirli bir yazının kaldırılmasıve sonrasında isminiz dururken terk edilmesi için iletişime geçin.

İşlerimi hem adımı hem de email adresimi kaldırarak AO3 terk edilmiş çalışmalar hesabına aktar

Bu seçenek tüm işleriniziAO3 terk edilmiş çalışmalar hesabına aktarır, ve siz de artık herhangi bir bildirim almayacaksınız. Sadece Terk edilmiş hesap rumuzunaatfedilir ve siz veya başka biri tarafından düzenlenemez.Lütfen önce çalışmayı gözden geçirin, kimliğinizi açığa çıkaracak, silmek istediğiniz şeyler var mı diye kontrol edin.Çalışmaları düzenlemek isterseniz yukarıdaki seçeneği kullanıp sahiplenin, veyaOpen Doors ile iletişime geçip belirli bir metnin kaldırılmasını, sonra adınız kaldırılarak terk edilmesini isteyin.

Lütfen tüm çalışmalarımı AO3’den silin.

Bu seçenek listelenmiş ve aktarılmış tüm çalışmalarınızı AO3’den siler.

Bu aşamadan sonra aynı e-mail adresi ile çalışma aktarmayın.

Bu seçenek (gelecekte) başka arşivlerde bu e-mail adresi ile paylaştığınız çalışmalarınızın otomatik olarak buraya aktarılmasını engelleyecektir.

Bildirimler

Gelecekte çalışmalarım bu e-mail adresi ile aktarıldığında beni bilgilendirme.

Bu seçenek genellikle bir çalışma aktarıldığında gönderilen bildirim e-maillerini engeller.

Önemli:Eğer “Do not email me in future” (Bana gelecekte e-mail gönderme)’yi tıklar ve “Do not import works” (Çalışmaları aktarma)’yı tıklamazsanız,çalışmalarınız haberiniz olmadan aktarılabilir. Eğer bunu istemiyorsanız e-maille birlikte aktarmayı da kapatın.

Bu not yukarıdaki seçeneği açıklamaktadır.