Potvrda fanovskog djela nakon automatskog uvoza Otvorenih vrata

Ako su Vaša djela uvezena u Archive of Our Own – AO3 (Naš vlastiti arhiv), možda ste primili email koji od Vas traži da kliknete na vezu kako biste potvrdili ili maknuli Vaša djela. Ovo uputstvo navodi opcije prikazane na stranici koja se otvori, i pruža dodatno objašnjenje.

Napomena: svaka opcija koju odaberete primjenjivati će se na sva djela koja su navedena u emailu, čak i ako su samo neki od njih odmah vidljivi na ovoj stranici.

Potvrda Vaših uvezenih djela

Arhiva koja uključuje neka od vaših djela premještena je u AO3. Molimo, javite nam što želite da učinimo s njima. Ako ne učinite ništa, djelo(a) će ostati pričvršćeno na arhivirani račun.

Ako želite urediti djelo(a), ili zasebno raditi na djelu(ima), molimo prvo ih potvrdite. Nakon toga možete koristiti Edit Works (Uredi djelo) opciju na Vašoj osobnoj AO3 naslovnoj stranici da se odreknete, izbrišete, ili uredite djelo(a) po grupama ili jedno po jedno. (Imati ćete mogućnost brisanja računa nakon uređenja.)

Ako želite još jednom pogledati svoje djelo(a) prije nego što donesete odluku, ali nemate AO3 račun, kontaktirajte Open Doors (Otvorena Vrata) sa Vašim pseudom i nazivom Vašeg(ih) djela i mi ćemo Vam poslati kopiju.

Potvrdite sva djela

Tekst i gumb koji se pojavljuju u ovom odjeljku razlikuju se ovisno o tome jeste li trenutno prijavljeni na AO3 račun.

Ako ste prijavljeni, pisati će:

Potvrdite svoja djela s prijavljenog računa. Ako biste željeli potvrditi ta djela pod novim računom (ili stvoriti novi računda biste ih potvrdili), odjavite se i ponovno pokrenite stranicu.

Tekst gumba:Add these works to my currently-logged-in account (Dodaj ova djela na trenutačno prijavljeni račun)

Button text: Add these works to my currently-logged-in account

Ispod tog gumba bi trebao biti popis svih Vaših uvezenih djela u ime Vaše email adrese. Klikom na gumb “Add these works to my currently-logged-in account” dodati ćete sva ta djela na AO3 račun na koji ste prijavljeni.

Ako niste trenutno prijavljeni, pisati će:

Pozivamo Vas da se pridružite našoj beta verziji i izradite račun! Djela će se automatski dodati na Vaš račun i imati ćete potpunu kontrolu nad njima.

Ako već imate račun arhive, prijavite se i ponovno učitajte ovu stranicu, a mi ćemo Vam prenijeti radove.

Tekst gumba:Sign me up and give me my works! Yay! (Prijavite me i dajte mi moja djela! Yay!)

Button text: Sign me up and give me my works! Yay!

Ispod tog gumba bi trebao biti popis svih Vaših uvezenih djela u ime Vaše email adrese. Klikom na gumb “Sign me up and give me my works! Yay!” ćete aktivirati pozivnicu AO3, i to će Vam omogućiti izradu AO3 računa. Sva navedena djela biti će dodana Vašem novom AO3 računu čim završite s izrađivanjem računa.

Druge opcije

Radnje

Ostavi moja djela u skrbi arhivista.

Ova opcija znači da se ništa ne mijenja. Vaša će djela ostati na AO3, pripisana pseudu koji ste upotrijebili u uvezenoj arhivi, priloženi arhivističkom računu uvezene arhive. Ova Vam opcija omogućuje vraćanje ako se kasnije predomislite.

Odrekni se mojih djela i makni moju email adresu s njim, ali zadrži moje ime Osiročenje – pitanja i odgovori

Ova opcija će dodijeliti sva Vaša djela AO3 računu za Osiročenje, i više nećete primati obavijesti za to. Ona će se pripisati pseudu koji ste koristili na uvezenoj arhivi, a Vi ili bilo tko drugi ga ne možete uređivati. Najprije provjerite djelo da li postoje podaci za identifikaciju koje želite ukloniti. Potvrdite djela pomoću gore navedene opcije ako ih želite urediti, ili kontaktirajte Otvorena Vrata da biste zatražili da se ukloni određeni tekst, i onda osiročen, zadržavajući Vaše ime.

Dodijeli moja djela AO3 orphan_account, uklanjajući moje ime i email adresu.

Ova opcija će dodijeliti sva Vaša uvedena djela AO3 računu za osiročenje, i više nećete primati obavijesti za to. Biti će pripisano samo orphan_account pseudu, i Vi ili bilo tko drugi ga ne možete uređivati. Molimo provjerite djelo da li postoje podaci za identifikaciju koje želite ukloniti. Potvrdite djela pomoću gore navedene opcije ako ih želite urediti, ili kontaktirajte Otvorena Vrata da biste zatražili da se ukloni određeni tekst, i onda osiročen, uklanjajući Vaše ime.

Molim potpuno uklonite moja djela s AO3.

Ova opcija će izbrisati sva navedena, uvezena djela s AO3.

Od sada ne uvozi radove s ove email adrese.

Ova opcija će spriječiti (ubuduće) da se djela automatski uvoze iz drugih arhiva ako ste ih objavili pod ovom email adresom.

Obavijesti

Nemojte mi slati email u budućnosti kada se djela uvoze s ovom email adresom.

Ova opcija onemogućit će email poruke s obavijestima koje se obično šalju kada se neko djelo uvozi.

Važno: Ako označite “Do not email me in future” (Ne šaljite mi email u budućnosti), ali ne označite “Do not import works” (Ne uvozi djela), djela se mogu uvesti, a da ne budete obavješteni. Ako to nije ono što želite, isključite uvoz i email poruke.

Ova napomena objašnjava gore navedenu opciju.