Reclamar una obra fan després d’una importació automàtica a Open Doors

Si les teves obres s’han importat a l’Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi), és possible que hagis rebut un correu que et demana que facis clic en un enllaç per reclamar o eliminar les teves obres. Aquest tutorial enumera les opcions tal com es presenten a la pàgina de reclamacions que l’enllaç obre i afegeix més explicacions.

Tingues en compte que qualsevol opció que escullis s’aplicarà a TOTES les obres que apareixen a la llista del correu electrònic de la reclamació, encara que només alguns són immediatament visibles en aquesta pàgina.

Com reclamar les teves obres importades

S’ha mogut a l’AO3 un arxiu que conté algunes de les teves obres. Fes-nos saber què t’agradaria que en féssim. Si no ens dius res, les obres continuaran estant lligades al compte de l’arxivista.

Si vols editar les obres o encarregar-te de diferents obres per separat, primer les has de reclamar. Després pots utilitzar l’eina Edit Works (Editar obres) a la teva pàgina d’inici personal de l’AO3 per renunciar, eliminar o editar les obres en grups o d’una en una. (Si vols, pots eliminar el compte després d’editar.)

Si vols tornar a domar una ullada a les teves obres abans de decidir-ho però no tens un compte de l’AO3, contacta amb Open Doors (Projecte de Portes Obertes) amb el teu pseudònim i els títols de les teves obres i te n’enviarem una còpia.

Reclamar totes les obres

El text i el botó que apareixen en aquesta secció són diferents segons si has iniciat sessió amb un compte de l’AO3 o no.

Si estàs connectat, veuràs:

Reclama les teves obres amb la sessió iniciada. Si vols reclamar aquestes obres amb un compte diferent (o crear-ne un de nou per reclamar-les), tanca sessió i primer torna a carregar la pàgina.

Text del botó:Add these works to my currently-logged-in account (Afegeix aquestes obres al compte amb el qual he iniciat sessió)

Text del botó: Afegeix aquestes obres al compte amb el qual he iniciat sessió

Sota el botó hi hauria d’haver una llista de totes les teves obres que s’han importat en representació del teu correu electrònic. Clica el botó “Add these works to my currently-logged-in account” (Afegeix aquestes obres a la sessió) per afegir totes aquestes obres al compte de l’AO3 amb el qual hagis iniciat sessió.

Si no has iniciat sessió veuràs el següent missatge:

Et convidem a unir-te a la nostra beta i crear un compte. Les obres s’afegiran automàticament al teu compte i podràs controlar-les.

Si ja tens un compte de l’arxiu, inicia sessió i torna a carregar aquesta pàgina, llavors t’assignarem les obres.

Text del botó: Sign me up and give me my works! Yay! (Crea’m un compte i dóna’m les meves obres. Visca!)

Text del botó: crea’m un compte i dóna’m les meves obres. Visca!

Sota el botó hi hauria d’haver una llista de totes les obres que s’han importat segons el teu correu electrònic. Clica el botó “Sign me up and give me my works! Yay!” per activar una invitació de l’AO3 i crear un compte de l’AO3. Totes les obres de la llista s’afegiran al nou compte tan aviat com l’acabis de crear.

Altres opcions

Accions

Deixa les meves obres a càrrec de l’arxivista.

Aquesta opció significa que no canviarà res.
Les teves obres romandran a l’AO3, atribuïdes al pseudònim que hagis utilitzat per a cada arxiu importat i adjuntades als arxius importats del compte de l’arxivista. Aquesta opció et permet tornar més tard si canvies d’opinió.

Renunciar a les meves obres i borrar el meu correu electrònic però mantenir el meu nom. Consulta les preguntes freqüents sobre renunciar una obra

Aquesta opció assignarà totes les teves obres al Compte orfe de l’AO3 i ja no tornaràs a rebre notificacions. S’atribuirà al pseudònim que hagis utilitzat amb l’arxiu importat, llavors ningú no el podrà editar. Primer revisa l’obra per saber si hi ha informació que t’identifiqui i que vulguis eliminar. Reclama les obres amb l’opció de més amunt si les vols editar o contacta amb Open Doors per demanar que s’elimini un text en concret, i que llavors quede orfe, mantenint el teu nom.

Assigna les meves obres al compte_orfe de l’AO3 i elimina el meu nom i correu electrònic.

Aquesta opció assignarà totes les teves obres importades al Compte orfe de l’AO3 i ja no tornaràs a rebre notificacions. Només s’atribuirà al pseudònim del compte_orfe, llavors ningú no les podrà editar. Primer revisa l’obra per saber si hi ha informació que t’identifiqui i que vulguis eliminar. Reclama les obres amb l’opció de sobre si les vols editar o contacta amb Open Doors per demanar que s’elimini un text en concret, i que llavors quede orfe, mantenint el teu nom.

Elimina del tot les meves obres de l’AO3.

Aquesta opció eliminarà totes les obres importades de la llista de l’AO3.

D’ara endavant, no importis obres amb aquest correu electrònic

Aquesta opció previndrà (en el futur) que s’importin obres automàticament des d’altres arxius si les has publicades amb aquesta adreça de correu electrònic.

Notificacions

No m’enviïs un correu quan les obres s’importin amb aquesta adreça de correu electrònic.

Aquesta opció desactivarà les notificacions per correu electrònic que normalment s’envien quan s’importa una obra.

Important: si selecciones”Do not email me in future” (D’ara endavant no m’enviïs un correu electrònic) però no selecciones “Do not import works” (No importis les obres), les obres es poden importar sense avisar-te. Si això no és el que vols, desactiva la importació i els correus electrònics.

Aquesta nota explica l’opció de més amunt.