Co w sytuacji, gdy już opublikowałam/em kopię importowanych prac na Archive of Our Own – AO3 (Naszym Własnym Archiwum)?

Jeśli zaimportowałaś/eś pracę z pierwotnego archiwum przy użyciu naszej funkcji importu, praca ta nie zostanie zaimportowana ponownie, a Twoja istniejąca kopia automatycznie zostanie powiązana z nową kolekcją. W przypadku gdy publikowałaś/eś pracę ręcznie lub importowałaś/eś ją z innego adresu url, będziesz musiał/a zdecydować, co zrobić ze zduplikowaną pracą. Mając na uwadze, że kiedy to możliwe, adres web zaimportowanego archiwum będzie przekierowywał do zaimportowanych kopii prac (by zachować listy z poleceniami i zakładki), możesz:

  • Zaczekać na obecnie przygotowywane narzędzie scalania, umożliwiające połączenie licznika wejść oraz komentarzy z obu kopii, zachowując tylko jedną wersję pracy (i zachowując link przekierowujący, w przypadkach, których to dotyczy).
  • Usunąć zaimportowaną kopię (niszcząc link przekierowujący w przypadkach, których to dotyczy).
  • Usunąć kopię już istniejącą na AO3.
  • Jeśli dotyczy, złożyć do Open Doors prośbę o zmianę linku przekierowującego tak, by prowadził do pracy już istniejącej na AO3. W tym celu prosimy o skontaktowanie się z Open Doors (Drzwiami Otwartymi), załączając nazwę swojego konta AO3, konta na importowanym archiwum, oraz linki do prac, do których chcesz, by prowadziły przekierowania.